CARWIZ-u neupitno povjerenje!

Carwiz rent a car u Sarajevu ponosno je dočekao i otpratio turskog predsjednika Erdoğana!
CARWIZ-u neupitno povjerenje!

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan prošli je tjedan doputovao u Bosnu i Hercegovinu u službeni posjet te ne bi li prisustvovao na vjenčanju kćeri predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića. Zajedno sa suprugom Emine, sinom i snahom bio je gost na vjenčanju  Jasmine Izetbegović, kćeri Bakira i Sebije Izetbegović. Mediji prenose da je Erdoğan bio mladenkin vjenčani kum, kako u sklapanju braka u vjerskoj instituciji, tako i u matičnom uredu.

Turski predsjednik Erdoğan je na Međunarodni aerodrom Sarajevo doputovao u prijepodnevnim satima u petak 27.08., a između ministara i gradonačelnice Sarajeva, predsjednika je dočekao i prijevoz Carwiz rent a car-a!

Sretni smo i iznimno ponosni što smo pozvani da CARWIZ vozila i naši vozači budu pratnja turskom predsjedniku Erdoğanu i njegovom osoblju u obilasku glavnog grada BiH, Sarajeva. Vidimo to kao potvrdu kako smo rent-a-car od velikog povjerenja.“, rekao je direktor Carwiz rent a cara u Sarajevu.

Ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjednika su uz najviše državne i vojne počasti svečano dočekali članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović te Počasna garda Oružanih snaga BiH. Svečana ceremonija počela je intoniranjem državnih himni Republike Turske i Bosne i Hercegovine, a potom i mimohodom.

Za vrijeme svoga boravka Erdoğan je prošetao i starom jezgrom Sarajeva u pratnji člana Predsjednika BiH Šefika Džaferović i reusu-I-ulema Huseina Kavazovića. Obišao je Šehidski mezarju Kovači te odao počast Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku BiH. Na ulicama Baš-čaršije dočekao ga je aplauz stotine turista i građana, koji su se u tom trenutku našli na glavnoj ulici Sarajeva. Predsjednik Turske svečano je otvorio i Baščaršijsku džamiju, koju je u Sarajevu restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske te klanjao džumu-namaz.

Istoga dana, poslije podne sastao se s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom. Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare: "Bosna i Hercegovina sa svojom multikulturalnom strukturom je zemlja kojoj pridajemo veliku važnost. To je ključna država u regiji", rekao je Erdoğan na konferenciji prije odlaska.

***

Podsjetimo, Carwiz rent a car je jedini hrvatski rent-a-car koji pomoću franšizne mreže posluje na čak četiri kontinenta i 20 zemalja svijeta te sve više jača svoju poziciju u svijetu dokazujući kako su inovacija i poslovanje temeljeno na partnerskom odnosu i povjerenju ključ uspješnosti. 

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »