SIGURNO S CARWIZOM

Kako bi vožnja bila ugodna i sigurna pročitajte 5 savjeta koje vam donosi stručnjak za putovanja.
SIGURNO S CARWIZOM

Skliska cesta, vjetar i magla mogu biti glavni krivci za prometne nezgode ali ne i jedini.

Kako biste u prometu ostali sigurni donosimo vam nekoliko zlatnih pravila za vožnju u zimskim uvjetima.  

  1. PRILAGODITE BRZINU UVJETIMA NA CESTI

Zbog skliskog kolnika, snijega i/ili leda između površine guma i površine kolnika smanjeno je prijanjanje zbog čega je izuzetno važno prilagoditi brzinu uvjetima na cesti i izbjeći proklizavanje vozila kao i mogući gubitak kontrole nad vozilom.  

  1. IZBJEGNITE GUBITAK KONTROLE NAD VOZILOM

Kako biste u svakom trenutku imali kontrolu nad svojim vozilom, osim prilagodbe brzine, važno je izbjegavati nagle pokrete, kao i naglo ubrzavanje i naglo zaustavljanje. Prilikom zaustavljanja postepeno smanjujte brzine na vozilu i osigurajte kontrolirano usporavanje vozila, dok papučicu kočnice koristite nježno.  

Držite razmak između vozila i pokušajte predvidjeti opasne situacije u prometu čemu pomaže i korištenje pokazivača smjera kako biste vi i drugi sudionici u prometu bili sigurni.

  1. PROVJERITE PNEUMATIKE

Zamjena pneumatika je obavezna za sve vozače u zimskim mjesecima. Svakako redovito mijenjajte svoje pneumatike jer tako ulažete u svoju sigurnost. Neizbježno je i redovito kontroliranje tlaka u gumama budući da nedovoljno napumpane gume lošije reagiraju u zavojima čime se povećava opasnost od proklizavanja, kao i potrošnja goriva.

  1. RECITE NE MOBILNOM TELEFONU ZA VRIJEME VOŽNJE

Iako nam je u današnjem svijetu nekorištenje mobilnog telefona nezamislivo ono je i neophodno. Razgovor sa šefom, kolegama, prijateljima ili obitelji, baš kao i neodgovoreni mailovi kada je u pitanju vaša sigurnost mogu pričekati. Kako biste si olakšali vožnju javite svima koji bi vas za vrijeme vožnje mogli kontaktirati da trenutno vozite i da ćete se javiti u najbržem mogućem roku.

Svakako razmislite i o bežičnim slušalicama, dok vam savjetujemo i da provjerite postavke svog vozila jer možda imate i ugrađen bluetooth.

  1. VEŽITE SE SIGURNOSTIM POJASOM

Korištenjem sigurnosnog pojasa osim što ćete izbjeći kaznu zaštitit ćete svoju i sigurnost drugih putnika. Nemojte zaboraviti da svi putnici moraju biti vezani sigurnosnim pojasom, a da je pojas obavezan čak i ako idete samo do najbliže trgovine.

Brinite o svojoj sigurnosti ali i sigurnosti drugih učesnika u prometu. Poštujte zakone, propise i pravila, a kako biste bili u potpunosti sigurni vozite Carwiz ispravno vozilo koje vam pruža mogućnost bežičnog povezivanja na mobilni uređaj, baš kao i nove, sigurne pneumatike. Javite se našem ljubaznom osoblju koje će za vas kreirati ponudu koja će odgovarati svim vašim potrebama.  

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja CARWIZ web stranice koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »